Stadsdelar i Berlin

Stadsdelen Berlin Mitte

Berlins centralaste stadsdelar (klicka för karta) är Mitte, Friedrichshain och Prenslauer Berg i forna öst. Och Kreuzberg, Schöneberg, Charlottenburg, Wilmersdorf och Tiergarten i forna väst. Men det finns mycket mer... Och du hittar snabbt bra boende, när du klickar på aktuell stadsdel. Men det finns mycket mer... Och du hittar snabbt bra boende, när du klickar på aktuell stadsdel.

Se vår karta över Berlin stadsdelar

City Norr
… består av stadsdelarna Spandau, Reinickendorf, Weißensee, Pankow och Wedding. Spandau och Reinickendorf är vackra gamla stadsdelar i luftiga omgivningar. Pankow var en gång synonymt med Östtyskland och har ännu en del invånare från denna tid.

 

City Väst
… består av stadsdelarna Charlottenburg, Wilmersdorf, Schöneberg och Tiergarten. Ku'Damm (kort för Kurfürstendamm) är tillsammans med Tauentzienstraße en av huvudvägarna i det tidigare Väst-Berlin. Många fina restauranger och hotell ligger här och i sidogaterna. Området innefattar också Schloss Charlottenburg, Kulturforum, Tiergarten och Olympia Stadion. Schöneberg är mysigt för yngre generationer och en del åldrande hippies.

City Mitte
… det historiska centrat Mitte i Berlin, som var Östberlin under Tysklands delning. Caféer, restauranger, museum och gallerier blandas med många spännande historiska byggnader och minnen. 

City Öst Central
… består av stadsdelarna Friedrichshain, Kreuzberg och Prenzlauer Berg. Områden med ung kultur, artister och turkiska invandrare. Lite livfullare stadsdelar med många caféer, barer, klubbar och trendiga affärer. Även några intressanta museer på gränsen mot stadsdelen ”Mitte”.

City Öst
… består av stadsdelarna Lichtenberg, Hohenschönhausen, Marzahn och Hellersdorf. Här finns ett museum vid platsen, där staden 1945 överlämnades till den sovjetiska armén. Här finns också det tidigare Stasi-fängelset, ett viktigt besök för alla som är intresserade av östtysk historia. Marzahn och Hellersdorf har lite dåligt rykte för många tråkiga, höga hyreshus. "Gardens of the World" är en stor park, där olika etniska stilar av trädgårdsdesign utforskas.

City Syd
… består av stadsdelarna Steglitz, Zehlendorf, Tempelhof, Neukölln, Treptow och Köpenick. De södra stadsdelarna är ganska olika. Zehlendorf är en av de rikaste och grönaste delarna av Berlin, medan Neukölln är bland fattiga. Köpenick har naturskön skog runt Berlins största sjö, Müggelsee. Den trevliga gamla staden Köpenick ”ska helst upptäckas på cykel eller med spårvagn”.