Min första resa till Tyskland gick till Kiel. En första resa ”ut i stora världen” med mina föräldrar, som även innefattade besök i Hamburg och Lübeck.

Kom väl hit någon gång till lite senare, men lärde mig väl att verkligen att gilla staden, då jag fick ansvaret för paketresor färja + hotell för Stena Line. Och just en färjeresa från Göteborg är rätta sättet att resa till Kiel. Ja, även rätt till många andra destinationer syd på, naturligtvis! Men god frukost samtidigt som skeppet behagligt går in i Kielbukten och först kl. 9 släpper iland sina passagerare. Behagligt centrum med många lockande affärer. Närheten till havet känns hela tiden.

Här är vår topplista över tio hotell i Kiel som Tysklancspecialisterna rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i Kiel. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Kiel så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Kiel så samarbetar vi med bra hotellbokningsidor Sembo och Booking 

4 stjärnigt hotell Steigenberger Conti Hansa

kiel steigenberger

En av de gamla invanda hamnarna är Göteborg, där man med hjälp av Stena Line kan lämna Sverige. Vi har här två möjligheter: åka till Fredrikshavn eller Kiel. Göteborg-Kiel har många goda fördelar. Man har dagliga avgångar i båda riktningarna kl. 18.45 med ankomst 9.15. För den som vill åka vidare i Tyskland, är detta en bra ankomsttid.

Man kan sova hela natten och vara utvilad på morgonen, äta en stadig frukost och sedan bege sig iväg. Ombord finns bordershop och fina restauranger med bra mat. Det går som regel mycket snabbt att komma av färjan och ut i trafiken. Att man sedan har byggt om utfartsleden från Kiel till motorvägen mot Hamburg, så att man som regel kör fel och tappar tid, kan man inte lasta färjeförbindelsen för. Den som är van att köra i Kiel, struntar i den nya vägvisningen och kör som tidigare genom centrum. På så sätt är man ute efter 5 - 10 minuter.

Karta över Kiel med sevärdheter som slottet och Kiel hamn. På kartan kan du zooma och flytta på den.