Lübeck karta med sevärdheter och bordershops utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Här är vår topplista över tio hotell i Lübeck som Tysklandspecialisterna rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i Lübeck. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell.

1823436

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Lübeck  så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Lübeck så samarbetar vi med bra hotellbokningsidor Sembo och Booking 

4 stjärnigt hotell - Fisher's Loft Hotel

hotell fishers 

Hansestaden Lübeck är nog lite ”vår stad i Tyskland” för oss svenskar. Trivsam stad, lätt att hitta, bra hotell och många lockande restauranger och affärer. Lübeck ligger lite inne i landet och genomkorsas av floden Trave. Vid flodens mynning ligger Travemünde med fin strand mot Östersjön. Hit seglar stora färjor, numera främst från Trelleborg.

På 1960-70 talen erbjöds även trafik från Helsingborg genom rederiet Trave-Line. Travemünde har internationellt casino och främsta kännemärke är det 33 våningar höga Maritim-hotellet vid hamninloppet. Lübeck låg precis på gränsen mot DDR under ”kalla krigets dagar”.

Lübeck ligger ju nordligt i det forna Västtyskland. En ”snabb titt på kartan” säger att ”de kortaste vägarna i Tyskland” är från färjehamnarna i Kiel, Puttgarden och Travemünde. Se avståndstabell längre ner!

Via Rostock resp. Sassnitz kommer du ju lite för långt österut, om du inte vill göra en rundtur och se lite mer.

Vägen via Rødby startar från södra Sverige med Forsea Helsingborg-Helsingör eller Öresundsbron Malmö-Köpenhamn och sedan 15-20 mil ner till Rødby och överfart till Puttgarden. Och från Trelleborg seglar man direkt till Travemünde från Trelleborg med TT-Line. Kan ske med dagfärja, men bäst utnyttjas nog tiden med deras nattfärjor. Och en behaglig och avslappande resa gör du med nattfärjorna mellan Göteborg och Kiel. Fin kväll ombord och sedan en njutningsfull morgon med frukost vid vacker infart i Kielbukten.