Staden Rostock (ca 203 400 inv.) går tillbaka omkr. 800 år i tiden, men även dessförinnan bodde folk på platsen. Ursprungligen var det en ort för fiskare och andra människor med anknytning till havet. I slutet av 1100-talet byggde  man upp en köpmansbosättning, som utvecklade handeln. Tack vare sin naturliga hamn blev Rostock snart en ledande medlem av Hansan. 1419 grundades stadens universitet, det äldsta i östersjöområdet, och blev under reformationstiden en stödjepunkt för den lutherska läran.Allteftersom Hansans makt minskade, förlorade också Rostock i betydelse. Bidragande orsaker var även sociala oroligheter i staden och kontroverser med de styrande härskarna.

Här är vår topplista över tio hotell i Rostock som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i Rostock. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Rostock så är det vikigt att bo centralt så du får ut max av dina semesterdagar. Angående hotell i Rostock så samarbetar vi med bra hotellbokningsidor Sembo och Booking.com 

3 stjärnigt hotell - Motel One Rostock

motell rostock 

En gammal fin Hansastad vid floden Warnows mynning med en fantastisk förvandling under de senaste 20 åren! Nu är Rostock mycket trivsam och spännande miljö för en kortresa på några dagar.

Staden har anor från 1100-talet och fick stadsrättigheter redan 1218. Och 1251 får man motsvarande handelsprivilegier som Lübeck. År 1419 grundas Rostocks universitet. I modernare tid utvecklades hamn och varv, men staden skadades också svårt under andra världskriget. Upprustningen tog riktig fart först efter ”murens fall” och nu är det en charmig stad med blandning av gammalt och nytt. Ett stort antal gotiskagavelhus och medeltidakyrkor finns att se. Fyra olika kyrkor från 1200-1400-talen. Rostocks rådhus i tegel byggdes redan på 1200-talet. En del av stadsmuren med torn finns också kvar. Kröpeliner Strasse är en charmig shoppinggata och de flesta kända affärer finns här.

Julmarknad i Rostock

Det är julmarknad i  Rostock 24/11-22/12 främst från Neuer Markt igenom centrum längs Kröpeliner Strasse samt på stor parkeringsplats ner mot hamnen.

Från Trelleborg-Rostock med Stena Line. Överfarten med Stena Line på linjen Trelleborg-Rostock tar cirka 6 tim. Stena Line har nu övertagit Scandlines färjelinjer till Rostock och Sassnitz. Vägen ner till Trelleborg har förbättrats avsevärt på senare år.

Stena Line Trelleborg-Rostock har 3 dagliga avgångar morgon, eftermiddag och sen kväll i båda riktningarna. Överfarten tar drygt 6 timmar, lite längre på natten. Från hamnen Überseehafen i Rostock når man snabbt motorvägsnätet mot Berlin eller längs Östersjökusten österut mot Stralsund eller västerut mot Lübeck.

Rostock karta med hamnen och sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.