Alicante-Elche är flygplatsen i Alicante
På Alicante-Elches flög det förrra året ca 14 miljoner passagerare. Flygplatsen ligger ca 9 km söder om Alicante och har IATA flygplatskod ALC.

SAS och Norwegian flyger från Arlanda till Alicante med direktflyg.

Ryanair flyger från Skavsta Nyköping till Alicante med direktflyg.

Ska du hyra lägenhet eller hus i Alicante så finns det flera olika sätt att göra det på. För korttids uthyrning i Alicante en vecka eller två så är det nästan enklast och tryggast att vända dig en svenska förmedlare i Sverige som Sembo (Sembo ägs av Stena Line) är en trygg uthyrare av lägenheter i Alicante. 

Kommer snart

Kommer snart

Alicante är en trevlig turistort på spanska Costa Blanca kusten med fina stränder. Du väljer också Alicante när du flyger till de populära semesterorterna Altea, Benidorm, Santa Pola och Torrevieja. Hit går många resor och ett stort antal svenskar äger hus eller lägenheter i trakten runt Alicante.

Staden har en fantastisk strand och strandpromenad. Klimatet är varmt och skönt på sommaren med härliga badmöjligheter i Medelhavet. Alicante har ett fint gammalt centrum med massor av restauranger och barer, så en bra blandning av stad & bad. På sommaren är det fart på nattlivet ända tills solen går upp. San Juan heter den långa och bästa stranden, som ligger norr om Alicante. Den är kantad av restauranger, caféer och barer. Och här njuter man av bad, sol och spännande vattensporter.

Alicante är en trevlig turistort på spanska Costa Blanca kusten. Du väljer också Alicante när du flyger till de populära semesterorterna Altea, Benidorm, Santa Pola och Torrevieja. Hit går många resor och ett stort antal svenskar äger hus eller lägenheter i trakten runt Alicante. Staden har en fantastisk strand och strandpromenad. Klimatet är varmt och skönt på sommaren med härliga badmöjligheter i Medelhavet.

Alicante karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Foto Norwegian

Flyg till Alicante och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Alicante på Costa Blanca i Spanien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Alicante är det gott om olika flygbolag som konkurrerar.

Flyg Stockholm-Alicante
Ska du flyga från Stockholm Arlanda till Alicante brukar vi hitta de bästa priserna när du flyger med Norwegian och SAS. Flygtiden Stockholm till Alicante är ca 4 timmar och 5 minuter.