Barcelona är fullt av sevärdheter först och främst tycker jag att Gaudis byggnader kommer. Men du hittar bra museum och spännande gallerier också i Barcelona. Här kommer min 10 i topplista av vad du bör se.

1. Sagrada de Familia Guadis ofullbordade kyrka som det byggs på sedan 1883.

2. Parc Guell som är stor park byggd av Gaudi med hus och stor park anläggning.

3. Camp Nou som är Barcelona FCB hemma arena är väl värd ett besök och helst ska du gå på en matcth och uppleva spänningen och folklivet när Barca spelar hemma.

Här är vår toplista över tio hotell i Barcelona som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i Barcelona . De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Barcelona så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Barcelona så samarbetar vi med tre bra hotellbokningsidor Sembo, Booking och Hotels. Du kan se mer på om hotell i Barcelona på deras hemsidor. 

3 stjärnigt hotell Rialto i Barcelona

3 stjärnigt hotell Rialto i Barcelona

Hotell Rialto Detta eleganta hotell ligger i den historiska byggnaden där konstnären Joan Miró föddes, strax intill Barcelonas berömda Las Ramblas. Hotel Rialto erbjuder luftkonditionerade rum med platt-TV. Rialto är ett av de mest centrala hotellen i Barcelona, liksom ett av de mest populära tack vare sitt utmärkta läge. Det ligger nära Ramblas, hamnen och Boquería-marknaden. Hotellets bra läge i turist- och handelscentret i Barcelona och dess rimliga priser gör Rialto mycket populärt bland svenska gäster.

Boka hotell Rialto med Sembo.se

Boka hotell Rialto med Booking.com

Boka hotell Rialto med Hotels.com

Foto Norwegian

Flyg till Barcelona och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Barcelona på Costa Brava i Spanien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Barcelona är det gott om olika flygbolag som konkurrerar.

Flygbolag med bra flygningar till Barcelona

Till Barcelona flyg de fleasta av våra kunder med Brussels Airlines, Eysyjet, Norweigian, Ryanair, SAS, Swiss, Vueling Airlines, 

Flyg Stockholm-Barcelona
Ska du flyga från Stockholm Arlanda till Barcelona brukar vi hitta de bästa priserna när du flyger med Norwegian, Vueling Airlines, SAS (Mellanlandning). Flygtiden Stockholm till Barcelona är ca 3 timmar och 30 minuter

Boka Hotell med Booking

Kommer snart

Ramblan är Barcelonas trevliga centrum, här pulserar det med människor dygnet runt. Shopping, uteserveringar och barer i trevlig blandning med Gaudis förunderliga hus. Ramblan är en lång gata genom centrala Barcelona, där allt händer. Den börjar vid Placa de Catalunya och slutar nere vid hamnen.

Åker man till Barcelona kan man inte undgå att se någon av arkitekten Gaudis kända byggnader. Dessa kan ses runt om i Barcelona och tar man en lokal sightseeingtur i staden kör bussarna alltid förbi hans mest kända verk - Sagrada Familia. Denna fantastiska katedral är Barcelonas stolthet och kännetecken.

 

Här har jag samlat lite fina bilder från Barcelona som du kan njuta av innan du reser.

Barcelona karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Karta över alla hotell i Barcelona. Klicka på karta och se vliket hotell som ligger var. Du kan också zooma på hotellkartan över Barcelona.

Booking.com

El Prat heter flygplatsen i Barcelona
El Prat är Barcelonas flygplats och har IATA flygplatskod BCN. På flygplatsen flyger det ca 44 miljoner passagerare per år. El Prat ligger sydväst om Barcelona city ca 12 km.

Till Barcelona El Prat går det flyg med Norwegian och Vueling Airlines med direktflyg från Stockholm Arlanda.

Till Barcelona El Prat går det flyg med Norwegian och Vueling Airlines flyger med direktflyg från Göteborg Landvetter.

Till Barcelona El Prat går det flyg med Norwegian och Vueling Airlines med direktflyg från Köpenhamn Kastrup.