Gran Canaria är vinterfavoriten

Vackra Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största ön bland Kanarieöarna, men den mest populära. Jag har haft nöjet vara här flera gånger både i storstaden Las Palmas och i många av de trevliga semesterorter. Den södra delen är den soligaste delen på Gran Canaria.

Efter hand utvecklandes San Augustin och Playa del Ingles till stora turistorter. Från Playa del Ingles kunde man vandra ut i Maspalomas med fantastiska stränder. Efter hand blev Maspalomas även bebyggt och är väl med Playa del Ingles de ”mest livfulla”.

Lite geografi
Längs sydkusten strax söder om flygplatsen ligger först San Augustin och Bahia Feliz. Därefter i nämnd ordning följer Playa Ingles, Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa Taurito och Puerto Mogan.

San Augustin är ett mycket älskat resmål med många hotell med gångavstånd till både strand och restauranger. Här finns ett brett utbud av populära och välkända hotell.

Bahia Feliz är en charmig, barnvänlig och grönskande semesterort vid havet. Här finns vackra grönområden och ett torg med restauranger och shopping på Plaza Canaria. Namnet betyder eller ”den lyckliga viken”. Playa del Ingles ligger 10 km bort.

Playa del Ingles har varm, mjuk sand och leder ut i Maspalomas böljande sanddyner. 8 km lång och upp till 100 m bred. Full aktivitet med olika vattensporter eller solbad och liten tur ner till vattnet för svalka. Shopping och nöjesliv finns nästan obegränsat och koncentreras till fem shoppingcenter. Och framåt kvällen vaknar öns virvlande nöjesliv med diskotek, pubar, dansrestauranger och nattklubbar.

Las Meloneras är modernt, elegant och välordnat och dess strandpromenad sträcker sig hela vägen längs havet till fyrtornet vid Maspalomas sanddyner och kantas av trendiga restauranger, barer och kaféer. Här ligger hotellen för dig som vill lyxa till det på semestern.

Arguineguin är en idyllisk liten by på den solsäkra sydkusten. Hotellen här ligger nära havet och med byns centrum på promenadavstånd.

Puerto Rico hittar du vid Gran Canarias solsäkra sydvästra kust. Det är familjärt och du har nära till nästan allt. Bebyggelsen klättrar uppför båda sidor av dalgången, som mynnar ut vid havet och vid fin sandstrand. Det betraktas som öns solsäkra sydvästra kust.

Stranden i Amadores hör till Gran Canarias finaste. Med ljus sand har den anlagts i en skyddad bukt, som är barnvänligt långgrund och erbjuder gott om plats. Resmålet är ett skönt ställe när man önskar varva ner.

Playa Taurito är ett strandresmål vid en dalgång mellan Playa Mogan och Puerto Rico. Här finns fina hotell nära stranden, men också ett vattenland och en park med sportmöjligheter.

Puerto de Mogan är en idyll på Gran Canarias sydvästkust. Det är en charmig fiskeby med moderna inslag, långt ifrån den fartfyllda vardag som finns i orterna österut. Ny bebyggelse kombineras med mysiga små gränder, som är helt bilfria. Låga vitkalkade hus har väggar klädda i bouganvilla och andra vackra blomster.

I ”de tusen palmernas dal” bland höga berg och prunkande odlingar ligger den pittoreska byn Fataga. Här kan du vandra, cykla och verkligen se en ny sida av Gran Canaria.

Flyg till Las Palmas bokar du på Sembo

Hotell i Las Palmas på Sembo.se