Madrid är Spaniens huvudstad och det märks för här finns allt. Du hittar bra museum, fantastsiska restauranger, spännande shopping och massor med fin arkitektur. Madrid är Europas femte största stad efter Moskva, London, St. Petersburg och Berlin. Staden är perfekt för en weekendresa.

Madrid är fullt med sevärdheter och museum efter lång spännande historia. Här listar jag några av mina favoriter.

Här några av de viktigaste och mest berömda sevärdheterna i Madrid. Lite hjälp för att upptäcka attraktioner och stora sevärdheter i staden. Men det finns mycket mer… Försök förbereda ditt besök noggrant, då brukar man få ut mycket mer.

Catedral de Nuestra Señora de la Almudena
Domkyrkan fick namn efter skyddshelgonet Madrid ”Virgen de la Almudena”. Kombinera gärna Catedral de Nuestra Señora de la Almudena med ett besök på det kungliga slottet. Byggnader ligger bredvid varandra och är ganska lika i arkitektur och färg.

Här är vår topplista över tio hotell i Madrid som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i Madrid. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärnaga hotell.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Madrid så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Madrid så samarbetar vi med tre bra hotellbokningsidor Sembo, Booking och Hotels. Du kan se mer på om hotell i Madrid på deras hemsidor. 

4 stjärnigt hotell Vincci The Mint

Hotell Vincci The Mint i Madrid

Hotell Vincci The Mint är ett trendigt hotell ligger i på Gran Vía 10 i Madrid. Det är ett utmärkt läge, 3 minuters promenad från tunnelbanestationen Gran Via, 13 minuters promenad från Museo Nacional Del Prado och 14 minuters promenad från Royal Palace of Madrid. Du känner dig som som hemma i något av de 88 rummen med luftkonditionering, minibar och platt-tv. Gratis internet/wi-fi. Hotellet rekommenderas särskillt för par.

Boka Hotell Vincci The Mint med Sembo.se

Boka Hotell Vincci The Mint Booking.com

Boka Hotell Vincci The Mint Hotels.com

Flyg till Madrid och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Madrid i Spanien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Madrid är det gott om olika flygbolag som konkurrerar.

Flygbolag med bra flygningar till Madrid

Till Madrid flyg de fleasta av våra kunder med Brussels Airlines, Eysyjet, Norweigian, Ryanair, SAS, Swiss, Vueling Airlines, 

Flyg Stockholm-Madrid
Ska du flyga från Stockholm Arlanda till Madrid brukar vi hitta de bästa priserna när du flyger med Norwegian, Finnair och Iberia. Flygtiden Stockholm till Madrid är ca 4 timmar

Madrid karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

På Hotellkartan över Madrid kan du zomma och hitta ditt hotell.

Booking.com

Madrids slott

Madrid är omnämnt sedan tionde århundradet med en fästning eller slott, där det kungliga slottet står idag. Denna fästning var ockuperat av morerna, det finns fortfarande rester av gamla stadsmurar från tiden för arabernas ockupation av Madrid och Spanien. Madrid befriades år 1085 av Alfonso VI på hans väg mot Toledo. Kungen beordrade att moskén innanför fortets murar att "renas" och invigde den som en katolsk kyrka. Under år 1329 samlade kung Fernando V högsta domstolen i Madrid för första gången.

Senare togs Madrid av anhängarna till Enrique i Tastamara och avgiven av Juan I till kung Leon V Armenien som då avsattes av sultanen av Babilonia. Efter att ha brunnit under regeringstiden av Enrique II, var staden byggdes av hans sonson Enrique III, som reincorporated Madrid under kronan av Kastilien och som också grundade El Pardo, som ligger strax utanför staden.

Madrid Barajas heter flygplatsen i Madrid

Madrid Barajas är Madrids flygplats och har IATA flygplatskod MAD. Det flyger ca 50 miljoner passagerare per år till Malag flygplats. Flygplatsen ligger ca 12 km nordöst om Madrid. 

Till Madrid flyger Norwegian och SAS med direktflyg från Stockholm Arlanda .

Till Madrid flyger Norwegian och Ryanair med direktflyg från Göteborg Landvetter.

Till Madrid flyger Norwegian och Ryanair med direktflyg från Köpenhamn Kastrup.

Kommer snart