Malaga katedral är den största sevärdheten i Malaga. Den började byggas ovanpå en morisk moské, Aljama, runt år 1530. Det dröjde till slutet av 1700-talet innan katedralen i Malaga blev något så när klar.

Än idag så är ena tornet inte färdigbyggt och därför kallas katedralen La Manquita ”Den enarmade kvinnan”. Katedralen heter på riktigt La Encarnación och ligger ca 500 m öster om Plaza de Constitucion. Den är absolut värd ett besök, när du är i Malaga. Arkitekt är Diego de Siloe. Adress: Calle Molina Lario, 9 Malaga.

Alcazaba är den bäst bevarade moriska fästningen i Spanien och mycket intressant att besöka. Ligger på en höjd i centrala Malaga med utsikt över hela staden och var en utmärkt fästning på sin tid. Alcazaba byggdes som försvar mot pirater av sultanen av Granada, som då även styrde över Malaga. Alcazaba var föregångare och byggdes långt före Alhambra i Granada. Adress: Calle de la Alcazabilla, 2 Malaga.

Malaga är huvudstad på Costa del Sol och Spaniens 5:e största stad. Malaga har fått en rejäl anisktslyftning på senare år och är en mycket trevlig stad att bo i. Malaga är en mycket trevlig storstad för en minsemester men också en trelig badort med fina stränder.

Man skall nu också rusta upp hamnområdet till att bli ett fantastiskt rekreations område. Här har du storstadspuls men också mycket nära till stranden och alla Andalusiens begivenheter.

Malaga har ett antal förstklassiga museer, som du inte får missa! Här får du tipsen och även adresser!

Picasso Museum Malaga, Adress: Palacio de Buenavista, c/ San Agustín, 8  Malaga

Thyssen Museo Malaga, Adress: Plaza Carmen Thyssen, Malaga

CAC MALAGA

Centro de Arte Contemporaneo de Malaga, Adress Calle Alemania s/n, 29001 Malaga. Ett spännande museum som ligger längs flodstranden. Här visas modern och samtida konst. Museet har gratis inträde och är mycket populärt. Man arrangerar varje år 3-4 tillfälliga utställningar och en permanent. Trevlig restaurang med bra läge ligger vid museet.

Pompidou Museum Malaga

Den 28 mars 2015 öppnade Pompidou Museum som ligger i El Cubo, en kubisk glas struktur i Malaga hamn, och byggnader intill den. Den 6000m2 stora utställningshallen på Pompidou Museum kommer att ha 80 verk, med två eller tre årliga utställningar.

Bilmuseum Malaga

Ska du hyra lägenhet eller hus i Malaga så finns det flera olika sätt att göra det på. För korttids uthyrning i Malaga en vecka eller två så är det nästan enklast och tryggast att vända dig en svenska förmedlare i Sverige som Sembo (Sembo ägs av Stena Line) svensk uthyrare är din resa och semester i Malaga trygg.

Flyg till Malaga och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Malaga på Costa Blanca i Spanien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Malaga är det gott om olika flygbolag som konkurrerar.

Flyg Stockholm-Malaga
Ska du flyga från Stockholm Arlanda till Malaga brukar vi hitta de bästa priserna när du flyger med Norwegian och SAS. Flygtiden Stockholm till Malaga är ca 4 timmar och 5 minuter.

Malaga-Costa del Sol heter flygplatsen i Malaga

Málaga-Costa del Sol är Malagas flygplats och har IATA flygplatskod AGP. Det flyger ca 17 miljoner passagerare per år till Malaga flygplats. Flygplatsen ligger ca 8 km sydväst om Malaga.

Till Malaga flyger Norwegian och SAS med direktflyg från Stockholm Arlanda.

Till Malaga flyger Ryanair och Norwegian med direktflyg från Göteborg Landvetter.

Till Malaga flyger Norwegian, SAS och Ryanair med direktflyg från Köpenhamn Kastrup.

Transfer till Malaga

Från flygplatsen går regelbundet tåg och flygbuss till centrum, pris € 2,40. Tidtabell på www.estabus.emtsam.es och http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/ . Hyrbilar kan du hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Tåget går från Malaga Costa del Sol flygplats Till följande orter på Costa del Sol.

Malaga centrum, Malaga tågstation, Torremolinos, Arroyo de la Miel, Benalmadena, Torreblanca, Fuengirola, Los Boliches och några små stationer till.

Transfer med shuttlebus eller taxi: Till Marbella, San Pedro, Mijas, La Cala, Estepona och Nerja

 

 

Med sitt utmärkta läge vid inloppet till Medelhavet har Malaga alltid varit en attraktiv region att bo i. Malaga grundlaes av fenicierna redan för 3000 år sedan. Malaga var redan då ett ekonomiskt centrum för regionen.

Efter Fenicierna kom kartagerna på ca 500-talet före Kristus. Romarna körde ut kartagerna 218 f. Kr. Romarna införlivade Malaga i det romerksa riket och det blev början för en stark utveckling av Malaga regionen. Då byggdes bland annat den romerska teatern i Malaga.

Kommer snart

Malaga karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Kommer snart