Palermo är den största staden på ön Sicilien och ligger på öns nordvästkust. Här bor drygt 700000 personer. Staden grundades på 700-talet f. Kr. av feniciska handelsresande, som behövde en hamn på Siciliens nordvästkust. Fenicierna kallade staden Zîz, grekerna i sin tur Panormos och romarna använde namnet Panormus.

Från 600-talet f. Kr. var Palermo en av Karthagos främsta stödjepunkter på Sicilien. Detta ledde till att staden 397 f. Kr. plundrades av Dionysios I av Syrakusa. Under Första puniska kriget var Palermo operationsbas för kartagernas flotta och erövrades av romarna 254 f. Kr.

Under kejsar Augustus blev Palermo romersk koloni och sedan lydde staden under vandaler och ostgoter. 535 erövrades staden av Östrom. 831 intogs Palermo av araber och 1072 av normander, som 1130 gjorde staden till huvudstad i Kungariket Sicilien. Därefter styrdes Sicilien och Palermo av det Aragonska kungahuset och var från 1500-talet i permanent personalunion med Spanien. 1860 erövrades Palermo av Giuseppe Garibaldi och kom därefter att ingå i Kungariket Italien.

Norwegian flyg till Venedig

Venedig och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Venedig i Italien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Venedig är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Venedig är perfekt för en weekendresa med korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. I Venedig finns massor att se och göra.

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Venedig, Göteborg-Venedig eller Köpenhamn-Venedig men du kan i flygsökningar även söka flyg till Venedig från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Flyg Stockholm-Venedig

När du ska flyga Stockholm Arlanda till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian direktflyg, Lufthansa (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austran (Mellanlandning), SN Brussels (Mellanlandning). Flygtiden Stockholm till Venedig är ca 2 timmar och 40 minuter

Flyg Nyköping Skavsta-Venedig

När du ska flyga från Nyköping Skavsta till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Ryanair. Flygtiden Nyköping Skavsta till Venedig är ca 2 timmar och 30 minuter. Ryanair flyger till Treviso Airport

Marco Polo flygplatsen i Venedig

Marco Polo är Venedigs flygplats och har IATA flygplatskod VCE. Marco Polo ligger ca 13 km norr ca 13 km om Venedig. På flygplatsen flög det ca 9,5 miljoner passagerare 2017.

  • Stockholm Arlanda till Venedig Marco Polo flyger Norwegian med direktflyg.
  •  Göteborg Landvetter till Venedig Marco Polo flyger Norwegian direktflyg, SAS direktflyg , Ryanair (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austrian (Mellanlandning), Lufthansa (Mellanlandning).
  •  Köpenhamn Kastrup till Venedig Marco Polo flyger SAS och Norwegian med direktflyg.

Palermo karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.