Rom är ett bra resmål för City Semester med massor av sevärdheter, fina uteserveringar och lätt centrum att vandra runt i.

Rom (på latin och italienska ”Roma”) är huvudstad i Italien. Och var det även för romerska riket under antiken. Här ligger även Vatikanstaten, centrum för den romersk-katolska kyrkan.

Enligt legenden grundades staden 753 f. Kr. på sju kullar vid floden Tibern av Romulus, en av två bröder Romulus och Remus. De hade blivit uppfödda av en varginna och sedan vuxit upp hos herden Faustulus.

Rom flyg och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Rom i Italien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Rom är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Rom är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell och det finns massor att se och göran göra.

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Rom, Göteborg-Rom eller Köpenhamn-Rom men du kan i flygsökningar även söka flyg till Rom från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Rom karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Fiumicinos flygplats Rom

Fiumicinos är Roms huvudflygplats och har IATA flygplatskod FCO. Fiumicinos Ligger ca 35 km sydväst om Rom centrum. På Fiumicinos flygplats flög det ca 40 miljoner passagerare 2017. Det ger en 25:de plats bland världens största flygplatser.

Stockholm Arlanda till Rom Fiumicinos flyger SAS och Norwegian med direktflyg.

Göteborg Landvetter till Rom Fiumicinos flyger Norwegian med direktflyg.

Köpenhamn Kastrup till Rom Fiumicinos flyger SAS och Norwegian med direktflyg.