Foto: Annie Spratt Unsplash

Foto: Annie Spratt Unsplash

 Foto: Damiano Baschiera Unsplash

Foto: Damiano Baschiera Unsplash

Marco Polo flygplatsen i Venedig

Marco Polo är Venedigs flygplats och har IATA flygplatskod VCE. Marco Polo ligger ca 13 km norr ca 13 km om Venedig. På flygplatsen flög det ca 9,5 miljoner passagerare 2017.

  • Stockholm Arlanda till Venedig Marco Polo flyger Norwegian med direktflyg.
  •  Göteborg Landvetter till Venedig Marco Polo flyger Norwegian direktflyg, SAS direktflyg , Ryanair (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austrian (Mellanlandning), Lufthansa (Mellanlandning).
  •  Köpenhamn Kastrup till Venedig Marco Polo flyger SAS och Norwegian med direktflyg.

Transfer Marco Polo till Venedig

Från flygplatsen Marco Polo, som ligger 13 km från centrum, går det flygbuss tilll Piazzale Roma. Flygbussen kostar ca EUR 5. Taxi från flygplatsen till centrum ca EUR 40. Du också ta båt till Venedig centrum från flygplatsen.

Med privat båt kostar det ca EUR 100. Men Alilaguna (www.alilaguna.it) har också båt transfer till olika platser i Venedig som kostar ca EUR 15.

Treviso Airport

Ryanair flyger till Treviso Airport från Skavsta. Aeroporto di Treviso Antonio Canoca har IATA flygplatskod TSF. Trevisio flygplats ligger ca 35 km från Venedig.

Transfer tid med bil är ca 40 min, Flygbussar går mellan flygplatsen och Venedig kostar ca EUR 12 per person.

Venedig väder och väderprognos

Kommer snart

10 hotelltips i Venedig

Kommer snart

Norwegian flyg till Venedig

Venedig och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Venedig i Italien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Venedig är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Venedig är perfekt för en weekendresa med korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. I Venedig finns massor att se och göra.

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Venedig, Göteborg-Venedig eller Köpenhamn-Venedig men du kan i flygsökningar även söka flyg till Venedig från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Flyg Stockholm-Venedig

När du ska flyga Stockholm Arlanda till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian direktflyg, Lufthansa (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austran (Mellanlandning), SN Brussels (Mellanlandning). Flygtiden Stockholm till Venedig är ca 2 timmar och 40 minuter

Flyg Nyköping Skavsta-Venedig

När du ska flyga från Nyköping Skavsta till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Ryanair. Flygtiden Nyköping Skavsta till Venedig är ca 2 timmar och 30 minuter. Ryanair flyger till Treviso Airport

Flyg Göteborg-Venedig

När du ska flyga Göteborg Landvetter till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian (Mellanlandning), Lufthansa (Mellanlandning), Brussels Airlines (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning).

Flyg Köpenhamn-Venedig

När du ska flyga Köpenhamn Kastrup till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian direktflyg, SAS direktflyg , Ryanair (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austrian (Mellanlandning), Lufthansa (Mellanlandning). Flygtiden Köpenhamn till Venedig är ca 2 timmar.

Flyg Kiruna-Venedig

När du ska flyga Kiruna till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian eller Lufthansa.

Flyg Luleå-Venedig

När du ska flyga Luleå till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian och Lufthansa

Flyg Umeå-Venedig

När du ska flyga Umeå till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian och Lufthansa

Flyg Visby-Venedig

När du ska flyga Visby till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Lufthansa

Vi rekommenderar att boka flyg via Sembo
* Sembo kan flyg till Venedig
* Över 30 år som researrangör
* Stena Line ägare – Tryggt
* Flyg och hotell i London
* Delbetala din resa

Sök flyg till Venedig på Sembo

10 hotelltips i Venedig
Vi har gjort en lista med hotell som vi rekommenderar i London. Den är utvald av hotell som vi vet att det bokas mycket av svenska resenärer, egna erfarenheter och hotell som ligger bra till i London.

Venedig 10 hotelltips

Vill du flyga billigt så sök smart
Du kan flyga med olika flygbolag på utresan och hemresan. Flygbolagen lämnar inte rabatt på returresorna. Har du gott om tid boka flyg med mellanlandning och ta olika flyg på delsträckorna. Tänk bara på att ställs första flyget in så får du inte pengar tillbaka på andra sträckan om du bokar med olika flygbolag.

Kan du styra din tid eller är pensionär så sök flyg på icke populära dagar. Titta i flygbokningarnas lågpriskalender så ser du vilka dagar som är billiga.

Venedig information inför resan
Här hittar du all information om Venedigs sevärdheter, karta, väder och roliga saker att göra i Venedig.

Venedig Information   Karta Venedig   Venedig Väder

 

Venedig flygplats heter Marco Polo

Venedig har en flygplats med flyg från Sverige den heter Marco Polo. Här hittar du tips om transfer från flygplatserna in till Venedig centrum och information om Venedigs flygplatser. Ryan Air flyger till Venedig Treviso.

Venedigs flygplatser 

Fler kul flygresmål

Citysemester.se kan flyg och mer flygtips till andra storstäder. Alicante flyg, Antalya flyg, Bangkok flyg, Venedig flyg, Berlin flyg, Dubai flyg, Dubrovnik flyg, Faro flyg, Kreta flyg, Las-Palmas flyg, Lissabon flyg, London flyg, Madrid flyg,

Malaga flyg, Mallorca flyg, Nice flyg, Palma de Mallorca flyg, Paris flyg, Prag flyg, Reykjavik flyg, Rom flyg, Split flyg, Venedig flyg

Venedig är en spännande stad som ligger på vattnet i nordöstra Italien, närmare uttryckt i och omkring en lagun vid Adriatiska havets norra del. Det är huvudstad i italienska regionen Veneto. Venedig är en stad byggd på vattnet och miljontals träpålar av ek och alm, som slogs ned i den sandiga och leriga jorden.

1987 fick staden och dess lagun status som världsarv. Invånarna kallas venetianare. Vissa talar ett romanskt språk, som kalla venetianska, men italienska är det vanligaste språket.

Venedig karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.