Venedig är en spännande stad som ligger på vattnet i nordöstra Italien, närmare uttryckt i och omkring en lagun vid Adriatiska havets norra del. Det är huvudstad i italienska regionen Veneto. Venedig är en stad byggd på vattnet och miljontals träpålar av ek och alm, som slogs ned i den sandiga och leriga jorden.

1987 fick staden och dess lagun status som världsarv. Invånarna kallas venetianare. Vissa talar ett romanskt språk, som kalla venetianska, men italienska är det vanligaste språket.

Norwegian flyg till Venedig

Venedig och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Venedig i Italien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Venedig är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Venedig är perfekt för en weekendresa med korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. I Venedig finns massor att se och göra.

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Venedig, Göteborg-Venedig eller Köpenhamn-Venedig men du kan i flygsökningar även söka flyg till Venedig från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Flyg Stockholm-Venedig

När du ska flyga Stockholm Arlanda till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian direktflyg, Lufthansa (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austran (Mellanlandning), SN Brussels (Mellanlandning). Flygtiden Stockholm till Venedig är ca 2 timmar och 40 minuter

Flyg Nyköping Skavsta-Venedig

När du ska flyga från Nyköping Skavsta till Venedig brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Ryanair. Flygtiden Nyköping Skavsta till Venedig är ca 2 timmar och 30 minuter. Ryanair flyger till Treviso Airport

Venedig karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Marco Polo flygplatsen i Venedig

Marco Polo är Venedigs flygplats och har IATA flygplatskod VCE. Marco Polo ligger ca 13 km norr ca 13 km om Venedig. På flygplatsen flög det ca 9,5 miljoner passagerare 2017.

  • Stockholm Arlanda till Venedig Marco Polo flyger Norwegian med direktflyg.
  •  Göteborg Landvetter till Venedig Marco Polo flyger Norwegian direktflyg, SAS direktflyg , Ryanair (Mellanlandning), Swiss (Mellanlandning), Austrian (Mellanlandning), Lufthansa (Mellanlandning).
  •  Köpenhamn Kastrup till Venedig Marco Polo flyger SAS och Norwegian med direktflyg.

10 hotelltips i Venedig

Kommer snart

Foto: Annie Spratt Unsplash

Foto: Annie Spratt Unsplash

Venedig väder och väderprognos

Kommer snart