Dubrovnik är en av de vackraste städerna vid ett inbjudande Adriatiskt hav. Den medeltida stadskärnan Stari Grad (gamla stan) visar upp bastanta stenmurar, terrakottafärgade tegeltak, murgröne överväxta väggar, kyrk kupoler och bilfria kalkstensgränder. Pileporten är från 1537 och innanför ligger en inre port från 1400-talet. Här börjar huvudgatan Stradun, som från början var en kanal som på 1100-talet fylldes igen och belades med vita kalkstensplattor. Här hittar du växlingskontor, klädbutiker och caféer.
Lyxiga stadsdelen Lapad har flera hotell och fyller ut en pinjedoftande halvö mellan hav och Gruzbukten. I stadsdelen Gruz i väster finns stans hamn och den största färskvarumarknaden.

Flyg till Dubrovnik och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Dubrovnik i Kroatien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Dubrovnik är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Dubrovnik är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell.

Flygbolag med bra flygningar till Dubrovnik
Till Dubrovnik flyger de flesta av våra kunder med Lufhansa , Air Croatia, British Airways, Norweigian, Ryanair, SAS. 

Cilipi flygplatsen Dubrovnik
Cilipi är Dubrovniks flygplats och har IATA flygplatskod DBV. Cilipi ligger sydväst om Dubrovnik city ca 12 km. På flygplatsen flög det ca 44 miljoner passagerare 2017.

Stockholm Arlanda till Dubrovnik Cilipi flyger Norwegian med direktflyg.

Göteborg Landvetter till Dubrovnik Cilipi flyger många bolag med flyger med mellanlandning.

Köpenhamn Kastrup till Dubrovnik Cilipi flyger Norwegian med direktflyg.

Karta över Dubrovnik i Kroatien med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.