Edinburgh är huvudstad i Skottland och näst största stad efter Glasgow. Edinburgh ligger 7 mil från Glasgow. 16 mil från Carlisle och Aberdeen. Här bor lite under en halv miljon invånare. Edinburgh ligger i sydöstra Skottland, på östkusten av det tättbefolkade låglandet.

Det har varit huvudstad i Skottland sedan 1437 och är känd för årlig Edinburghfestival. En samling officiella och självständiga festivaler, som hålls varje år under fyra veckor från början av augusti. De mest kända är Edinburgh Fringe (största konstfestivalen i världen), Edinburgh International Festival, Edinburgh Military Tattoo och Edinburgh International Film Festival.

Här är vår toplista över tio hotell i Edinburgh som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till iEdinburgh. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Edinburgh  så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Edinburgh så samarbetar vi med tre bra hotellbokningsidor Sembo, Booking och Hotels. Du kan se mer på om hotell i Edinburgh på deras hemsidor. 

3 stjärnigt Holiday Inn Express® Edinburgh City Centre

hotell holiday inn express

Detta moderna hotell i Edinburgh centrum ligger i en georgisk byggnad på gångavstånd från stadens främsta sevärdheter. Från Holiday Inn Express® - Edinburgh City Centre är det ca10 minuters promenad från tågstationen Edinburgh Waverley station i Edinburg nya staddel. Det är en kort promenad till spårvagnshållplatsen York Place, som har en direkt förbindelse till flygplatsen i Edinburgh. Till Princes Street och George Street butiker är det bara några minuter att gå och det tar ca 20 minuter till vackra Edinburgh Castle. Hotellet har gratis Wi-Fi och en Express frukost ingår.

Boka hotell på Sembo   Boka på Booking   Boka på Hotels

Foto Norwegian

Ska du söka billiga flyg till Edinburgh i Skottland så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till London är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Edinburgh är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell.

Flygbolag med bra flygningar till Edinburgh
Till Edinburgh flyger de flesta av våra kunder med Brussels Airlines,Finnair, British Airways, Norweigian, Ryanair, SAS. 

Booking.com

Edinburgh karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

ryanair landing edinburgh

Edinburgh International flygplats

Edinburghs flygplats och har IATA flygplatskod EDI. Flygplats ligger väster om Edinburgh city 13 km från centrum. På flygplatsen flög det ca 12 miljoner passagerare förra året.

Stockholm Arlanda till Edinburgh International flyger SAS, Lufthansa och Norwegian med direktflyg.

Göteborg Landvetter till Edinburgh International flygs det av många bolag med mellanlandning och Lufthansa med direktflyg.

Köpenhamn Kastrup till Edinburgh International flyger SAS med direktflyg.

Transfer International till Edinburgh

Från flygplatsen, som ligger 13 km från centrum, går både flygbuss och spårvagn. Spårvagn är det billigaste och snabbaste transportmedlet från Edinburgh flygplats till Edinburgh centrum. Att ta sig runt i Edinburgh är lätt med bussar och spårvagn. Det är också lätt gå runt i centrum.