Kastrup är Köpenhamns flygplats och har IATA flygplatskod CPH. Kastrup ligger sydost om Köpenhamn ca 8 km från centrum. På flygplatsen flög det ca 30 miljoner passagerare 2018.

Stockholm Arlanda till Köpenhamn Kastrup flyger SAS, Lufthansa och Norwegian med direktflyg.

Göteborg Landvetter till Köpenhamn Kastrup flygs det av många bolag med mellanlandning och Lufthansa med direktflyg.

Köpenhamn Kastrup till Köpenhamn Kastrup flyger SAS med direktflyg.

Transfer Kastrup till Köpenhamn

Från flygplatsen Kastrup, som ligger 8 km från centrum, går både Metro och pendeltåg till centrum. Pendeltåget är det billigaste och snabbaste transportmedlet från Köpenhamn flygplats till Köpenhamn centrum. Kastrup har pendeltåg anslutning till Malmö, Kalmar, Växjö, Helsingborg, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Göteborg.

 Att ta sig runt i Köpenhamn är lätt. Det finns både buss, metro och pendeltåg. Det är också lätt gå runt i centrum.

 

Flyg till Köpenhamn och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Köpenhamn i England så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Köpenhamn är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Köpenhamn är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. 

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Köpenhamn, Göteborg-Köpenhamn eller Köpenhamn-Köpenhamn men du kan i sökningen ovanför även söka flyg till Köpenhamn från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Flygbolag med bra flygningar till Köpenhamn
Till Köpenhamn flyger de flesta av våra kunder med Norweigian och SAS.

Flyg Stockholm-Köpenhamn

När du ska flyga Stockholm Arlanda till Köpenhamn brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian direktflyg, SAS direktflyg. Flygtiden Stockholm till Köpenhamn är ca 1 timmar och 10 minuter

Flyg Göteborg-Köpenhamn

När du ska flyga Göteborg Landvetter till Köpenhamn brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med SAS direktflyg. Flygtiden Göteborg till Köpenhamn är ca 45 minuter.

Flyg Kiruna-Köpenhamn

När du ska flyga Kiruna till Köpenhamn brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian eller SAS.

Flyg Luleå-Köpenhamn

När du ska flyga Luleå till Köpenhamn brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian och SAS.

Flyg Umeå-Köpenhamn

När du ska flyga Umeå till Köpenhamn brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian och SAS.

Flyg Visby-Köpenhamn

När du ska flyga Visby till Köpenhamn brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med SAS.

Vi rekommenderar att boka flyg via Sembo

  • Sembo kan flyg till Köpenhamn
  • Över 30 år som researrangör
  • Stena Line ägare – Tryggt
  • Flyg och hotell i Köpenhamn
  • Delbetala din resa

Sök flyg till Köpenhamn på Sembo

Hotell i Köpenhamn som vi rekommenderar
Vi har gjort en lista med hotell som vi rekommenderar iKöpenhamn. Den är utvald av hotell som vi vet att det bokas mycket av svenska resenärer, egna erfarenheter och hotell som ligger bra till iKöpenhamn.

Köpenhamn hotelltips

Vill du flyga billigt så sök smart
Du kan flyga med olika flygbolag på utresan och hemresan. Flygbolagen lämnar inte rabatt på returresorna. Har du gott om tid boka flyg med mellanlandning och ta olika flyg på delsträckorna. Tänk bara på att ställs första flyget in så får du inte pengar tillbaka på andra sträckan om du bokar med olika flygbolag.

Kan du styra din tid eller är pensionär så sök flyg på icke populära dagar. Titta i flygbokningarnas lågpriskalender så ser du vilka dagar som är billiga.

Köpenhamn information inför resan
Här hittar du all information om Köpenhamns sevärdheter karta, väder och roliga saker att göra i Köpenhamn.

Köpenhamn information    Köpenhamn karta

Köpenhamn flygplats Kastrup
Köpenhamn har en lygplats med flyg från Sverige och den heter Kastrup.

Information om Köpenhamns flygplats

Fler städer på Citysemester
Här hittar du länkar till information om flyg till fler storstäder och trevliga resmål

Den lille Havfrue finns på Langelinie i Köpenhamns hamn. En skulptur i brons av den danska skulptören Edvard Eriksen, skapad efter H. C. Andersen saga med samma namn. Lite av symbol för Köpenhamn är denna ”hundraåriga dam”, 23/8 2013 blev hon 100 år. Tre ytterligare exemplar finns i Solvang (Kalifornien), Kimballton (Iowa) och Vancouver (Kanada).

Amalienborg Slot består av fyra identiska palats byggda 1749-1760 och är den rojalistiska familjens residens sedan 1794. Byggnaderna är inte öppna för turister, men bjuder på vaktavlösning dagligen kl 12, som många gärna tittar på. Amalienborg Slotsplads.

Amalienborgmuseet. Utgör en fortsättning på Rosenborgsamlingarna och täcker tiden från Christian IX's tr

Köpenhamn är en pulserande stad. Förutom alla sevärdheter som ”Den lille Havfrue”, Amalienborg, Tivoli och Zoo finns här den speciella atmosfär som man bara finner i storstäder på kontinenten. Här möts människor från hela världen och sätter sin prägel på staden. Det är lätt för oss komma på City Semester till Köpenhamn med tåg, bil eller flyg. Köpenhamn är mycket lätt tillgängligt för oss i södra Sverige.

Köpenhamn karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.