London är svenskarnas favoritresmål när vi ska på Citysemester. Här finns massor med sevärdheter, museum, musicals och restuaranger. Här kommer lite tips om resor till London.

Här är vår toplista över tio hotell i London som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i London. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till London så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i London så samarbetar vi med tre bra hotellbokningsidor Sembo, Booking och Hotels. Du kan se mer på om hotell i London på deras hemsidor. 

3 stjärnigt hotell St Giles London i London

3 stjärnigt hotell St Giles London i London

St Giles London – A St Giles Hotel St Giles ligger i området West End i London, mindre än 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Tottenham Court och shoppinggatan Oxford Street. Det är bara 3 minuters promenad till Dominion Theatre och 5 minuter till shoppinggatan Oxford Street. Hotellet är prisvärt och har mycket bra läge i London.

Boka hotell St Giles med Sembo.se

Boka hotell St Giles med Booking.com

Boka hotell St Giles med Hotels.com

London grundades av romarna och gavs namnet Londinium. Denna befästa bosättning var huvudstad i romerska provinsen Brittania. Efter Romarrikets fall övergavs Londinium och en saxisk stad vid namn Lundenwic etablerades 1,5 km längre västerut (nu Aldwych) på 600-talet e. Kr.

Den gamla romerska staden återskapades ca 200 år senare. Westminster var en egen stad och säte för engelska hovet och regeringen sedan medeltiden. Snart växte Westminster och London. Från 1500-talet till det tidiga 1900-talet blomstrade London som huvudstad i det brittiska imperiet.

Foto: Charles Postiaux Unsplash

Foto: Charles Postiaux Unsplash 

Flyg till London och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till London i England så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till London är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. London är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. I London finns massor att göra.

Flygbolag med bra flygningar till London
Till London flyger de flesta av våra kunder med Brussels Airlines,Finnair, British Airways, Norweigian, Ryanair, SAS. 

Londonkarta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Här ser du alla hotell i London som du kan boka med Booking.com. En mycket enkel karta attt hitta bra hotell i London

Du kan zooma på kartan och hitta det perfekta hotell läget för dig

Heathrow London

Heathrow är Londons huvudflygplats och har IATA flygplatskod LHR. Heathrow ligger väster om London city ca 24 km. Förra året flög det knappt 80 miljoner passagerare på Heathrow flygplats. Det gör London Heathrow till en av de största flygplatserna i världen.


SAS och British Airways flyger Stockholm Arlanda till London Heathrow med direktflyg.

British Airways flyger Göteborg Landvetter till London Heathrow med direktflyg.

SAS och British Airways flyger Köpenhamn Kastrup till London Heathrow med direktflyg.

SAS flyger till Terminal 2. British Airways flyger London Heathrow Terminal 3 och Terminal 5

Transfer Heathrow til London

Från Heathrow tar man Heathrow Express till Paddington Station. Resan tar 15-20 minuter och kostar ca £13/vuxen. Taxi kostar ca £ 45-50.

Gatwick London
Gatwick är Londons näst största flygplats med ca 45 miljoner passagerare årligen och har IATA flygplatskod LGW. Gatwick ligger söder om London.

Norwegian flyg Stockholm Arlanda till London Gatwick med direktflyg.

Norwegian flyger Göteborg Landvetter till London Gatwick med direktflyg.

Easyjet och Norwegian flyger Köpenhamn Kastrup till London Gatwickmed direktflyg.

Transfer Gatwick till London
Gatwick Express går mellan Gatwick flygplats och Victoria Station och kostar ca £ 11/vuxen och tar 30 min. Taxi ca £ 70.

Stansted London
Stansted har IATA flygplatskod STN

Ryanair flyger Västerås till London Stansted med direktflyg.

Ryanair flyger Nyköping Skavsta till London Stansted med direktflyg.

Ryanair flyger Göteborg Landvetter till London Stansted med direktflyg.

Ryanair Köpenhamn Kastrup till London Stansted med direktflyg.

Transfer Stansted till London
Från Stansted går Stansted Express till Liverpool Street Station och kostar ca £14/vuxen. Resan tar ungefär en timme. Skulle man komma på idén att ta taxi kostar det ca £ 85.

Kommer snart