Vill föreslå att du börjar ditt besök i Paris med att ta en sightseeingtur. Då får du snabbt en överblick på det som du tycker verkar intressant.

På Disneyland® Paris finner du sagorna som sträcker sig över fem fantastiska världar från piratfyllda vatten i Adventureland® till Vilda Västern i Frontierland®. Se din favoritberättelse från Disney få liv mitt framför dina ögon och upplev hur drömmar kan gå i uppfyllelse varje dag här i denna del av Disneyland® Paris.

Alla attraktionerna Disneyland® Paris:

Space Mountain®: Mission 2 Gör dig redo för ditt nästa uppdrag där en överladdad kanon skjuter ut dig i det okända genom en ilande G-krafts fylld tur runt meteoriter, svarta hål och tillbaka igen. Den 36 meter höga Columbiaden är tagen direkt ur Jules Vernes värld.

“it's a small world” Åk på en musikalisk världsturné där dockor från hela världen sjunger och dansar i en upplevelse som garanterat kommer få alla att sjunga med i "it's a small world". Den här attraktionen skapades ursprungligen av Walt Disney för världsutställningen i New York 1964–65.

Paris karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

20 distrikt (arrondissement) består det centrala Paris av. Stadsdelarna ligger som i en spiral. De första distrikten är den innersta kärnan, det 20:e ligger i utkanten.

Centrum
1:a-4:e distrikten är ”centrala Paris” och ligger på ena sidan av floden Seine. 1:a distriktet kan betraktas som paradis för den kulturintresserade med närhet till Louvren, marknadsplats Les Halles och Palais Royal och dess trädgårdar.
2:a distriktet är affärsorienterat med börshuset ”Le Bourse” och bibliotek ”Bibliothèque Nationale”.
3-4:e distrikten är stadsdelen Le Marais, ett av de äldsta områdena i Paris. Här är livlig och lite annorlunda atmosfär, som lockar folk från hela världen. Vill du njuta stadsliv med shopping, barrundor och spännande restauranger, så är detta stadsdelen att uppsöka.

Här är vår topplista över tio hotell i Paris som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger centralt och bra till i Paris. De flesta är 4 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 2 stjärniga, 3 stjärniga och 5 stjärniga hotell också.

Vi har också lägenheter att hyra och ett hostal på vår topplista. När du åker på en weekendresa till Paris så är det vikigt att bo centralt så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Paris så samarbetar vi med tre bra hotellbokningsidor Sembo, Booking och Hotels. Du kan se mer på om hotell i Paris på deras hemsidor.

Hotell nära Disneyland® Paris hittar på denna länk.

2 stjärnigt hotell Belambra City - Magendie

 belambra.city hotell magendie

Belambra City - Hotellet ligger nära Latinkvarteren och är mycket populärt bland svenska gäster för sitt läge och för billiga rumspriser. Magendie ligger 10 minuters promenad från den populära gatan Rue Mouffetard och 650 meter från tunnelbanestationen Corvisart. Hotellet har en terrass med växter och gratis WiFi i alla utrymmen.

Hotell Belambra City Hotel Magendie på Sembo.se

Hotell Belambra City Hotel Magendie på Booking.com

Hotell Belambra City Hotel Magendie på Hotels.com

Paris uppstod vid ett naturligt rastställe längs en handelsväg mellan keltiska Marseille och Britannien. Här bodde under decenniet f. Kr. ett keltiskt folk som kallade sig "parisierna". Huvudort var ön Ile de la Cite. Arkeologiska fynd visar på bosättningar redan 6000 år sedan.

År 52 f. Kr. intog romarna med Julius Caesar staden och hären slog sig ner på ön och döpte ändrade stadens namn till Lutetia Parisiorum. Nu inleddes en fin epok med om- och nybyggnationer i rasande fart. En stadsmur och på platsen, där Notre-Dame står i dag, lät man bygga ett tempel till guden Jupiters ära.

Flyg till Paris och flygbiljetter
Ska du söka billiga flyg till Paris i Frankrike så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Paris är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Paris är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell.

Flygbolag med bra flygningar till Paris
Till Paris flyger de flesta av våra kunder med Air France, Brussels Airlines, KLM, Norweigian, Ryanair, SAS. 

Funderar du på att bila till Paris och Frankrike så får du garanterat en trevlig bilsemester. Paris är enklare att bila till än vad många föreställer sig. Ett tips är att kanske bo lite utanför Paris på en förort som har pendeltåg in till Paris centrum. Ska du ha bilen in i centrum så se till att hotellet har parkering och att du kan reservare parkering med din hotellbokning. Från Helsingborg är det ca 132 mil till Paris.

Här är vår toplista över tio hotell i Paris nära temaparken Disneyland® Paris, som Citysemester rekommenderar. Hotellen ligger bra till nära Disneyland® Paris. De flesta är 3 stjärniga hotell men många av dem håller bra priser. Du hittar ett par 2 stjärniga och några är lägenheter.

När du åker på en weekendresa till Paris så är det vikigt att bo bra så man får ut max av sina semesterdagar. Angående hotell i Paris så samarbetar vi med tre bra hotellbokningsidor Sembo, Booking och Hotels. Du kan se mer på om hotell i Paris på deras hemsidor. 

3 stjärnigt Aparthotel Adagio Marne la Vallée Val d'Europe

lagenhet adagio

Paris Charles de Gaulle den stora flygplatsen i Paris

Paris Charles de Gaulle flygplats som ibland kallas för Roissy-flygplatsen. Paris Charles de Gaulle flygplats är Europas näst största flygplats mätt i antal passagerare. Det är här som de flesta flygen från Sverige landar. Flygplatsen ligger 2,5 mil nordost om Paris.

Stockholm Arlanda till Paris Charles de Gaulle flyger Air France, Norwegian och SAS med direktflyg.