Ska du söka billiga flyg till Salzburg i Österrike så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Salzburg är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Salzburg är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. 

Flygbolag med bra flygningar till Salzburg

Till Salzburg flyger de flesta av våra kunder med Air Baltic, Eurowings, Swiss, Norweigian, Ryanair, SAS.

Flyg Stockholm-Salzburg
När du ska flyga Stockholm Arlanda till Salzburg brukar vi hitta de billigaste priserna om du flyger med Norwegian direktflyg, SAS direktflyg, Air Baltic mellanlandning, Eurowings mellanlandning. Flygtiden Stockholm till Salzburg är ca 2 timmar och 10 minuter

Budapest karta med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Salzburgs gamla stadskärna är mycket vacekr och centrum är bilfritt vilket är trevligt vär du besöker staden. Den strörsta sevärdheten är Schloss (slottet) Hellbrunn i Salzburg som är en underbar plats för en picknick med vackra fontäner, grönskande trädgårdar och en lekpark. Nära ligger Steintheater, där Mellaneuropas första opera framfördes. Fortet Hohensalzburg erbjuder underbar utsikt över Salzburg och Alperna. Huset nedanför fortet var tidigare hem åt stadens bödel och det ansågs betyda otur att bo nära, så därför ligger huset lite avsides. Fortet har museum med medeltida vapen och tortyrverktyg. Här anordnas ofta konserter.

Salzburgs flygplats och har IATA flygplatskod SZG. Flygplatsen ligger väster om Salzburg ca 6 km från centrum. På flygplatsen flög det ca 1,9 miljoner passagerare förra året. Salzburgs flygplats är en bra flygplats för dig som ska på skidsemester i Österrikes alper.

  • Stockholm Arlanda till Salzburg flyger SAS, Lufthansa och Norwegian med direktflyg.
  • Göteborg Landvetter till Salzburg flygs det av många bolag med mellanlandning och Lufthansa med direktflyg.
  • Köpenhamn Kastrup till Salzburg flyger SAS med direktflyg.

Transfer från flygplatsen till Salzburg

Från flygplatsen som ligger 6 km från centrum, går det flygbuss och taxi. Buss är det billigaste transportmedlet från Salzburg flygplats till Salzburg centrum. Att ta sig runt i Salzburg är lätt. Det finns med buss. Det är också lätt gå runt i centrum.

Kommer snart