Zürich är största staden i Schweiz med drygt 400.000 invånare och ligger vid Zürichsjön. Staden blev medlem av ”schweiziska edsförbundet” 1351. Landets reformator Zwingli levde och predikade här och styrde staden under senare delen av sitt liv. Schweiz-Svenska företaget ABB har sitt huvudkontor här.

Staden ligger där floden Limmat lämnar Zürichsjön och är omgiven av skogbevuxna berg, bland annat Zürichberg och Ütliberg.

Fraumünster och Grossmünster kyrkor är landmärken i Zürich. Hade en gång stor makt i staden. Fraumünster grundades 853 av kung ”Ludvig Den Tyska”. Dess kloster skulle bebos av kvinnliga medlemmar av aristokratin i Europa. Klostret fick beskydd av kungar och abbedissan samt rätt att prägla mynt i Zürich långt in på 1300-talet. Äganderätten till kyrkan och klostret gick till staden Zürich efter reformationen.

Zürich flygplats är internationell storflygplats och viktig knutpunkt för många flygförbindelser både i Europa och till andra världsdelar. Från flygplatsen och in till centrum går pendeltåg (S-Bahn).

Ska du söka billiga flyg till Zürich i Schweiz så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Zürich är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Zürichär perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell.

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Zürich, Göteborg-Zürich eller Köpenhamn-Zürich men du kan också söka flyg till Zürich från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Karta över Zürich i Schweiz med sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.

Kommer snart